Trees Dewever - Massage, life coaching en workshops te Brugge Visie   Trees Dewever   Begijnhof   Kalender   Nieuwsbrief   Blog   Contact
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst - Massage, life coaching en workshops te Brugge
trees dewever

Trees Dewever
Praktijk voor Lichaams- en Levenskunst
Begijnhof 17
8000 Brugge

NIEUW! Lees mijn blog!

Contactpagina
Referenties
Literatuur
Links


Massage Coaching Workshops


Trees Dewever

"Ne me demandez pas mon age, il change tout le temps !"

Na een lange loopbaan als stafmedewerker in cultureel-artistieke organisaties in Gent, Antwerpen en Brussel, begon ik me te interesseren voor alternatieve gezondheidszorg en lichaamswerk. En ook voor: le bien-être ! Inmiddels bestaat mijn praktijk vijftien jaar en studeer ik dit jaar af als Zijnsgeriënteerde begeleider-leraar, na een intense 6-jarige opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.

- Aanvankelijk bekwaamde ik mij in lichaamswerk en diverse vormen van massage. In Thailand volgde ik vier winters lang traditionele Thaise massage (1999 – 2003). In Antwerpen volgde ik een tweejarige massageopleiding Rebalancing (2002-2004) en verdiepte mij in aromatherapie.

- Ik startte mijn praktijk in het centrum van Brussel en verhuisde in 2004 naar het Begijnhof van Brugge.

- Omdat ik meer en meer merkte dat veel fysieke ongemakken en stress gerelateerd zijn aan psychologische patronen, verschoof mijn interesse naar psychologie, meditatie en de werking van de mind. Ik deed enkele Gestalt workshops, verdiepte mij in boeddhisme en onderging een Vipassana-tiendaagse.

- Het was uiteindelijk Zijnsoriëntatie die mij raakte en 'thuis' bracht. Het is een modern, spiritueel levenskunstpad, ontwikkeld door Hans Knibbe en geënt op het Tibetaanse Dzogchen boeddhisme, met integratie van psychotherapeutische kennis. Ik volgde de driejarige basistraining in de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht (2006-2009, 3 x 24 dagen). Daarna volgde ik het Zijnspad en de vaardigheidstraining Zijnsgeoriënteerde psychologie (2010-2011, 14 dagen). In 2015 beëindigde ik met vrucht de masteropleiding (2012-2015, 60 dagen), waarin ik getraind werd om deze levensvisie door te geven. Momenteel beëindig ik de vakopleiding Zijnsgeoriënteerd begeleider, trainer, leraar (2016-2018, 30 dagen).

Ik ben lid van de Beroepsvereniging van Zijnsgeorienteerde begeleiders en verbind mij aan de beroepscode. Het is een levenskunstpad dat ik blijf volgen via retraites, nascholing en supervisie.

Mijn leven is er lichter, blijer en zachter door geworden. Een kwaliteit die ik graag wil delen met mensen. Want het is grote kunst om op je gemak te zijn met ongemak, en liefde en wijsheid te zien in alles wat zich ontvouwt in het leven. Dat wil ik samen met jou beoefenen.


In de rust van het prachtige Begijnhof van Brugge, verwelkom ik jou voor een ontspannende massage of een diepgaand gesprek.
Massage
Life Coaching
Workshops